Українські школярі отримали медалі на міжнародних олімпіадах

Українські школярі, які брали участь у міжнародних олімпіадах з хімії та фізики, отримали медалі.

Зокрема, у змаганнях Україну представляли 9 учасників і всі вони отримали нагороди: 1 золоту, 6 срібних та 2 бронзові медалі.

Міжнародна олімпіада з хімії проходила 19-29 липня 2018 року в Чехії та Словаччині. До змагань долучились понад 300 знавців хімії з 76 країн.

Українські одинадцятикласники здобули 4 медалі: Кирило Данилейко (Кременчуцький НВК№ 4) – «золото», Ольга Ващенко (Харківська гімназія № 47), Дмитро Царенко (Харківський фізико-математичний ліцей № 27), Артем Янчак (Львівський фізико-математичний ліцей) – «срібло».

На Міжнародній олімпіаді з фізики, що відбулась у Лісабоні, змагались близько 400 учасників з 90 країн. За результатами олімпіади українські школярі отримали 5 медалей.

Так, Сергій Кригін і Іван Рідкокаша, учні Харківського фізико-математичного ліцею № 27, та Олександр Сулима з Рішильєвського ліцею м.Одеса здобули «срібло». А випускники Львівського фізико-математичного ліцею Олег Кузик та Назарій Фортуна вибороли «бронзу».

Олімпіади проходили у два тури – теоретичний і практичний. Під час першого учасники вирішували задачі, а під час другого виконували лабораторну роботу. За підсумками обох турів журі визначало результат кожного учасника в індивідуальному заліку.

Джерело:  htt/ps://osvita.ua/school/61498

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *