У МОН назвали спеціальності з найбільшим прохідним балом

«Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини» очолили трійку спеціальностей з найбільшим прохідним балом вступників. Про це, з посиланням на результати вступної кампанії2018 року, повідомили у Міністерстві освіти і науки.

Також найбільший прохідний бал для вступу за широким конкурсом на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування) цього року був необхідний для таких спеціальностей: «Міжнародні економічні відносини», «Журналістика», «Політологія», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Історія та археологія», «Фармація, промислова фармація» та «Культурологія». На зазначені спеціальності потрібно було набрати понад 185 балів.

За словами генерального директора директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олега Шарова, минулого року найбільший прохідний бал був на «Стоматологію» – майже 197. У лідерах також була низка міжнародних спеціальностей, «Фармація», «Політологія», окремі спеціалізації «Філології».

«Цього року ми бачимо певні зміни, але вони незначні – у лідерах здебільшого залишаються ті ж спеціальності. Однак хочу підкреслити, що цього року в ТОП-спеціальності увійшла «Журналістика», на якій було скасовано творчий конкурс. Тобто вступ відбувався за сертифікатами ЗНО, що забезпечило приріст конкурсного бала за цією спеціальністю», – відзначив Олег Шаров.

Як відомо, 1 серпня 2018 року відбувся розподіл місць державного та регіонального замовлення.

Джерело:  https://osvita.ua/vnz/consultations/61529/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *