1 вересня – День знань в Україні

Різні країни мають свої особливості у святкуванні цього дня.

1 вересня - День знань в УкраїніВ Україні традиціями  цього свята,  що  передаються від покоління до покоління школярами, стали квіти для педагогів, пишні банти першокласників, гучний звук першого шкільного звоника й, звісно ж, найперший урок у навчальному році – «Урок Миру».

Першокласники Німеччини відрізняються тим, що у День знань приходять до школи не з квітами, а з великим різнокольоровим пакетом. Цій традиції майже 150 років. Напередодні свята діти майструють конусоподібний пакет, в який батьки кладуть солодощі та потрібні для навчання речі. Вже сидячи за партою, першокласники можуть розгорнути яскравий шкільний подарунок і подивитись, чим цікавим наповнили його батьки.

У Канаді першого вересня діти не йдуть до школи – вони святкують разом із батьками не День знань, а останні дні літа. Перший понеділок вересня називається Днем Праці. Він вважається днем закінчення літнього відпочинку школярів. А школа для всіх стартує у перший вівторок вересня.

 

У США навчання починається в серпні або у перший вівторок вересня, бо кожний штат встановлює свою програму для школярів.

В Японії, а також Австрії, за давньою традицією, дітей у школі вчать писати і правою, і лівою рукою. У більшості країн пишуть зліва направо. Справа наліво пишуть учні східних країн. А в Стародавній Греції писали перший рядок справа наліво, а другий – навпаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *