Переможці фестивалю ораторського мистецтва

З нагоди Дня української писемності та мови, 09 жовтня 2020 року,  у режимі онлайн відбулося нагородження переможців фестивалю ораторського мистецтва.

Вітаємо Капона Богдана. учня 11-В класу , який посів 1 місце на  районому та обласному етапі фестивалю  ораторського мистецтва.

 

 

е ж голосам буть, як не в народі, що виростає на волі серед степу широкого! (І.  Карпенко-Карий)

 Коли пісні мойого краю

Пливуть у рідних голосах,

Мені здається, що збираю

Цілющі трави я в лугах.

Згадую легенду. Пам’ятаєте?  Господь наділяє талантом народи світу. Сором’язлива, боса, у вишитій сорочці,  стояла юна українка й не сміла попросити.

Великий Боже! Це ти наділив мій народ неоціненним даром. Лине над світом українська пісня й вражає своєю ліричністю, душевністю мільйони сердець. Секрет популярності в тому, що виростає наша дума, наша пісня серед степу широкого. Це наш невтомний народ-трудівник вкладає в неї свою душу. Ніжна мелодія народжується біля колиски немовляти, під мамину пісню ми робимо перші свої кроки, падаємо, вчимося й вирушаємо в життя.

Рідна мати моя, ти ночей не доспала… Скільки матерів прищепили любов дітям до пісні. Чи мали б ми сьогодні твори Рильського, Павличка, Івасюка, якщо б з дитинства їх не супроводжувала пісня.

Черпає мій народ сили від рідної землі. Зв’язок з Батьківщиною дає йому наснагу, лише так може народитися талант. Згадайте Шевченка. І в північній столиці, і на  далекому засланні він думав про неї, про Батьківщину! І навіть згадуючи про смерть, заповідає поховати серед степу широкого на Вкраїні милій.

Сьогодні нащадки Шевченка, Франка, Білаша, Гнатюка підкорюють світові сцени. Перемоги на Слов’янському базарі, Євробаченні цьому доказ. Пісні гуртів «Казка», «Океану  Ельзи» завоювали всі континенти й перекладені іншими мовами. А в далекій Канаді у виконанні  Квітки Цісик звучать українські народні пісні.

Так, ми – відомі, ми- талановиті, бо наш народ черпає силу й наснагу від рідної землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *